
Kto prijíma život ako zázrak, tak ho aj zázračne prežíva...
Osvieženie v týchto horúcich dňoch
13.08.2015 21:56Posledné dni a týždne (dá sa povedať, že celé leto) nás zabíjajú nehorázne horúčavy a snažíme sa nájsť akúkoľvek možnosť sa schladiť. Nie každý má možnosť utiecť k vode či skryť sa v tieni stromov. Jesť nám nechutí, aj keď vieme, že jesť treba. Len kto bude stáť v týchto horúčavach pri sporáku? A čo tak sa postaviť ku mrazničke? Mám tu jeden veľmi rýchly a chutný recept na ľadový dezert. Je veľmi jednoduchý na ingrediencie aj na prípravu. Tak poďme na to!
Čo potrebujeme?
müsli
kyslá smotana (2ks)
hnedý cukor (dobrovoľné)
mrazené alebo čerstvé ovocie (jahody, maliny, čučoriedky, každý podľa svojho gusta)
Ako na to?
Najlepšie je vziať nádobu s veľkou plochou. Odporúčam sklo. Na dno nasypeme müsli tak, aby sme zakryli celé dno. Na to roznomerne natrieme kyslú smotanu. Ak ste sladký typ, zmiešajte s lyžicou hnedého cukru. Navrch nasypeme mrazené alebo čerstvé ovocie. Či už vyberiete jeden druh ovocia, alebo nejaký lesný mix, to je už vaša voľba. Pre rôznorodosť chutí odporúčam mix ovocia. To opäť zalejeme druhou smotanou. Zase ak túžite viac sladké, zmiešajte predtým s lyžičkou cukru. Len jedno upozornenie, kyslá varianta je osviežujúcejšia. Smotanu pekne rozotrite, aby ste zakryli všetko ovocie a povrch zasypte zvyšným müsli. A teraz celú nádobu vložte do mrazničky. Podľa nastavenia mrazničky stačí hodina, maximálne tri. Potom len nakrájame na kocky a podávame. Malá rada na záver, ak ste dezert nechali príliš dlho v mrazničke, nelámte zbytočne nože. Nechajte chvíľku položené mimo chladu (ale nie na slnku) a hmota sa stane krájateľnou.
Dobrú chuť!
PS: A ak je niekto, kto nemá rád kyslú smoranu, môže použiť zmrzlinu. Potom však rátajte s tým, že už ide o kalorickú bombu a aspoň si pri príprave dobre zatancujte, nech nemáte výčitky svedomia ;-)
—————